Selecteer een pagina

In de tentoonstelling All Paintings Are Uneven worden nieuwe aanwinsten van jong en aankomend talent gepresenteerd in gezelschap van gevestigde kunstenaars uit de ABN AMRO collectie. Samen geven ze een stand van zaken van de schilderkunst anno nu en tonen tegelijkertijd de grensgebieden tussen schilderkunst en andere media. Tegen het licht van gevierde schilders als Marlene Dumas en Robert Zandvliet wordt een nieuwe generatie kunstenaars getoond die de grenzen van schilderkunst weet op te rekken. All Paintings Are Uneven toont de kunst van nu, tegen de achtergrond van schilderkunstige vraagstukken.

Met werk van:
Juliaan Andeweg, Nathan Azhderian, Tjebbe Beekman, Iris van Dongen, Marlene Dumas, Peggy Franck, Klemen Ilovar, Marijn van Kreij, Danielle Kwaaitaal, Chaim van Luit, David Maljkovic, Navid Nuur, Wouter Paijmans, Rory Pilgrim, Thomas Raat, Roy Villevoye, Evi Vingerling, Evelyn Taocheng Wang, Robert Zandvliet.
Op de opening zal kunsthistoricus en cultuurjournalist Wieteke van Zeil de tentoonstelling inleiden en spreken over het detail in oude en hedendaagse schilderkunst.

ABN AMRO hoofdkantoor
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam